Inloggen of Register

Test

U bent hier

Overheid brengt KopieID-app uit

De Nederlandse overheid heeft gisteren een app uitgebracht waarmee gebruikers een veilige kopie van hun paspoort of identiteitskaart kunnen maken. Met de app wil de overheid je identiteit beter beschermen.

Met de app is het mogelijk een foto te maken van je identiteitsbewijs of paspoort en hem zodoende in te scannen in de app. Vervolgens kun je het bestand bewerken, zodat het alleen bruikbaar is voor de juiste personen.

Zo is het mogelijk je burgerservicenummer door te strepen en een doel plus een datum toe te voegen aan de afbeelding, die vervolgens over de ingescande kaart wordt geplakt. Zo kan niemand je gegevens kopiëren.

Het aangepaste document is vervolgens te versturen per mail of via Bluetooth en kun je direct opslaan op je tablet of smartphone. Deze app maakt onderdeel uit van een voorlichtingscampagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Je kunt de app downloaden voor Android, iOS en Windows Phone. Er schijnen nog wel wat problemen te bestaan, maar die worden mogelijk snel opgelost.

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook
Copyright ©2004 - 2013, Stichting Nucia
Hosted by CloudVPS - High Availability Cloud Servers