Inloggen of Register

Test

U bent hier

'Kinderen willen internetpolitie'

Uit onderzoek van het expertisecentrum Mediawijzer.net, onder elfduizend kinderen en elfduizend ouders, dat 32% van de ondervraagde kinderen graag een soort internetpolitie wil, waar ze vragen aan kunnen stellen of hulp aan kunnen vragen.

Daar tegenover staat acht procent van de ouders, die daar het nu van inziet. Meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat kinderen beschermd moeten worden tegenover ongeschikte plaatjes of video's op het internet.

Dat kan bijvoorbeeld door een kinderslot te introduceren of te werken met een speciale code. De ondervraagden gaven aan dat een leeftijdscontrole (waar je je geboortedatum invult) of waarschuwing niet voldoende is om kinderen te beschermen.

Mochten er foto's of video's online staan van kinderen waar ze van af willen, dan is Google, of een andere zoekmachine, verantwoordelijk voor die inhoud en moet die hem verwijderen wanneer daar een aanvraag voor binnenkomt.

Dat besef leeft meer onder meisjes en moeders dan onder jongens en vaders. Ook zien ouders liever dat sites als Facebook en Instagram foto's helemaal verwijderen wanneer ze daar om vragen. Ouders moeten wel het goede voorbeeld geven en niet zomaar alles online zetten wanneer hun kinderen dat niet willen.

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook
Copyright ©2004 - 2013, Stichting Nucia
Hosted by CloudVPS - High Availability Cloud Servers