Inloggen of Register

Test

U bent hier

Firefox-browsers voorzien van andere standaard zoekmachine

De afgelopen tien jaar stond zoekmachine Google als standaard ingesteld in de Firefox-browser, wanneer je rechtstreeks van het open scherm een zoekopdracht invulde. Daar komt nu verandering.

Mozilla, het bedrijf achter Firefox, heeft namelijk besloten om af te zien van het contract dat het met Google had lopen. in 2011 betaalde Google het bedrijf nog één miljard dollar om als standaard zoekmachine te worden gebruikt; Google was daarmee de grootste investeerder in Firefox.

Firefox geeft aan niet meer met Google verder te willen als standaard zoekmachine, om de innovatie te bevorderen. Wat daar precies mee bedoeld wordt, is niet bekend; maar het resultaat ervan is dat we nu per land een andere, standaardzoekmachine in de browser gaan zien.

In bijvoorbeeld Noord-Amerika neemt Yahoo het stokje over, terwijl in Rusland de zoekmachine Yandex Search nu het speciale plekje krijgt. Baidu, die in China de standaard, blijft dat, dus die situatie wordt er niet beter op. Google blijft, als één van de 61 vooraf geïnstalleerde zoekmachines, nog wel onderdeel van Firefox.

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook
Copyright ©2004 - 2013, Stichting Nucia
Hosted by CloudVPS - High Availability Cloud Servers