123 456 7899 info@sitename.com

Kluizen

Braakwerende kluizen
Brandwerende kluizen
Datasafes
Indicatie Waardeberging

Bescherm uw schatten met een passende kluis

U hebt meer van waarde in huis dan u wellicht beseft. Denk aan sieraden, cheques, creditcards. Maar ook belangrijke papieren, zoals aktes en paspoorten, zou u toch niet willen verliezen door brand of diefstal.

Dan praten we niet eens over erfstukken of andere zaken met hoge emotionele waarde, die gewoon onvervangbaar zijn. Met een goede kluis beschermt u die tegen diefstal en brand.

In drie stappen ‘safe’ met de juiste kluis
De juiste kluis voor particulier gebruik kiest u in drie stappen.

 1. Alleen braakwerend? Of ook brandwerend?
  Als u kiest voor een kluis die ook brandwerend is, zijn de documenten die u erin opbergt voor een bepaalde tijd bij een doorsnee brand beveiligd tegen temperaturen tot 850°C.
  N.B. Voor diskettes en dergelijke gegevensdragers is ‘gewoon’ brandwerend niet voldoende.
 2. Meubelkluis of muurkluis?
  Een muurkluis wordt ingemetseld in een spouw of in een schoorsteen. Maar dat moet eigenlijk al bij de (nieuw)bouw gepland worden.
  Moderne gebouwen hebben daar niet altijd ruimte voor. In dat geval kiest u een meubelkluis die in vloer en/of muur verankerd wordt.
 3. Bepaal de waarde
  Kluizen worden gemaakt in verschillende sterktes. De sterkte wordt uitgedrukt in zogenaamde indicatie waardeberging. Begin daarom met een inventarisatie van uw waardevolle zaken in huis en bepaal wat de totale waarde daarvan is. Overleg eventueel met uw verzekeringsadviseur.


Kluizen voor bedrijven 

Bij de keuze van een kluis voor bedrijfstoepassingen komen meer aspecten kijken. Denk aan datasafes of aan inwerpsafes met tijdsloten voor kassa-afstortingen.
Een adviseur van RUVO Inbraakbeveiliging geeft u graag advies op maat.

Klik hier voor het maken van een afspraak.